Κάθετοι Κήποι

Κάθετοι Κήποι

Τα οφέλη των ζωντανών πράσινων κήπων

Οι ζωντανοί κάθετοι κήποι είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βελτιώσετε την εικόνα του κτιρίου, να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα, καθώς και την εγρήγορση των εργαζομένων και τα επίπεδα ενέργειας. Κατά τη διάρκεια του περασμένου μισού αιώνα, μια αξιοσημείωτη αύξηση των κατοίκων των αστικών περιοχών οδήγησε σε σημαντική αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της απώλειας των χώρων πρασίνου.

Οι ζωντανοί κάθετοι κήποι (που συνήθως αναφέρονται και ως κατακόρυφοι κήποι ή ζωντανοί τοίχοι) είναι μια θαυμάσια λύση για κάθε περιουσία που ενδιαφέρεται να βελτιώσει το χώρο τους με εγγενή οφέλη της φύσης.

Οι ζωντανοί κάθετοι κήποι εμπλουτίζουν τη βαρετή έκταση των εσωτερικών χώρων με πράσινο που ανανεώνει τη ζωή. Προσφέρουν μια εμπνευσμένη και αισθητικά ενδιαφέρουσα φυσική ώθηση στο ηθικό των εργαζομένων. Είτε είναι εγκατεστημένα στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό ενός κτιρίου, οι δομές της ζωής, η αναπνοή της φυτικής ζωής δημιουργούν το "παράγοντα wow" που τόσοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων επιδιώκουν, ενώ υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα.

Κάθετοι κήποι με βρύα

Οι λεπτές αποχρώσεις του πράσινου προκαλούν απλότητα και γαλήνη, ενώ οι μικροσκοπικές λεπτομέρειες υποδηλώνουν έναν αρχαίο, μυστηριώδη αλλά καλοπροαίρετο κόσμο πέρα από την κατανόησή μας. Ένα μικροσκοπικό τοπίο από βρύα και λειχήνες σας προσκαλεί να ξεχάσετε τη βιασύνη σας – να επιβραδύνετε, να αναπνεύσετε βαθιά. Τα τοιχώματα των βρύων είναι η τελευταία τάση στην εσωτερική διακόσμηση, αλλά τα μυστικά τους είναι πολύ παλιά. Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι βουδιστές μοναχοί της Ιαπωνίας Ζεν ζούσαν ευχάριστα με τη δροσερή ηρεμία του βρύου που μεγάλωσε στους κήπους των ναών τους. Τα καλλιέργησαν σε πέτρες και τοίχους, δημιουργώντας την αίσθηση της επεκτατικότητας, της ελευθερίας από την ακαταστασία και την καθημερινή απόσπαση της προσοχής. Για αυτούς, τα βρύα ήταν ένα βασικό στοιχείο: ένα σύμβολο της αρμονίας και της παράδοσης που διευκόλυνε τον διαλογισμό.

Η δημιουργία πράσινων κάθετων κήπων με βρύα ενσωματώνει τον απόλυτο μινιμαλισμό, αποδίδοντας την φυσική ουσία σε ένα καταφύγιο για το μυαλό και το σώμα. Η Greenplus είναι σε θέση να διαμορφώσει το χώρο σας σε μία "πράσινη" όαση χωρίς να χρειάζεται να αγχωθείτε για τη συντήρηση της, διότι οι τοίχοι με βρύα-moss έχουν μηδαμινή φροντίδα!!

Συνεργάτες: Freund_Moosmanufaktur_PDF | Green Wall Systems PDF | Scandiamoss Catalog PDF