Φυτεμένα δώματα

Φυτεμένα δώματα

Τα οφέλη του φυτεμένου δώματος

Ένα φυτεμένο δώμα έχει πολλά οφέλη σε οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό επίπεδο. Ένα φυτεμένο δώμα παρέχει ένα ρυθμιστικό του νερού της βροχής, καθαρίζει τον αέρα, μειώνει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, ρυθμίζει την εσωτερική θερμοκρασία, εξοικονομεί ενέργεια και ενθαρρύνει τη βιοποικιλότητα στην πόλη. Οι πράσινες στέγες αποτελούν μέρος της κατασκευής που προστατεύει το κλίμα. Επιπλέον, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι σε ένα καταπράσινο περιβάλλον παρά σε ένα γκρίζο περιβάλλον. Παρακάτω εξηγούμε τα οφέλη ένα προς ένα.

Παρέχει ένα ρυθμιστικό του νερού της βροχής

Παρέχει ένα ρυθμιστικό του νερού της βροχής

Ένα φυτεμένο δώμα απορροφά το νερό της βροχής από το ρυθμιστικό του νερού στα φυτά, το υπόστρωμα και το αποστειρωμένο στρώμα. Αυτό καθυστερεί την εκκένωση των ομβρίων υδάτων στο σύστημα αποχέτευσης, καθαρίζει το νερό της βροχής και επίσης το νερό εξατμίζεται μέσω των φυτών. Όλα αυτά βοηθούν στη σταθεροποίηση της στάθμης των υπογείων υδάτων, μειώνουν το φορτίο αιχμής στο σύστημα αποχέτευσης και μειώνουν τον κίνδυνο πλημμύρας.

Καθαρίζει τον αέρα

Καθαρίζει τον αέρα

Τα φυτά σε ένα φυτεμένο δώμα φιλτράρουν τα σωματίδια από τον αέρα και μετατρέπουν το CO2 σε οξυγόνο. Με τη δημιουργία μιας πράσινης στέγης συμβάλλετε στον καθαρισμό του αέρα.

Μειώνει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος

Μειώνει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος

Τα φυτά απορροφούν το ηλιακό φως, το 50% απορροφάται και το 30% αντανακλάται. έτσι αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός πιο δροσερού και πιο ευχάριστου κλίματος. Για το εσωτερικό κλίμα αυτό σημαίνει ότι ο κλιματισμός δεν χρειάζεται να εργάζεται τόσο σκληρά, που με τη σειρά του σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας. Και αυτό έχει επίσης μια θετική επίδραση στο κλίμα που βρίσκεται κοντά στο κτίριό σας και στη θερμοκρασία της πόλης. Συνολικά, σημαίνει μείωση της θερμοκρασίας κατά 3 ° C στην πόλη.

Αυξάνει την απόδοση του ηλιακού πλαισίου

Αυξάνει την απόδοση του ηλιακού πλαισίου

Ένα φυτεμένο δώμα οροφή μειώνει τη θερμοκρασία στην οροφή. Χάρη σε αυτή την πιο δροσερή στέγη, η απόδοση των ηλιακών συλλεκτών είναι υψηλότερη και έτσι μειώνετε το συνολικό κόστος ενέργειας.

Μειώνει το εξωτερικό και εσωτερικό θόρυβο

Μειώνει το εξωτερικό και εσωτερικό θόρυβο

Ένα φυτεμένο δώμα λειτουργεί ως ηχητικό φράγμα στο κτίριό σας. Μειώνει τον ήχο και έτσι προσφέρει ένα πιο ήσυχο περιβάλλον, τόσο μέσα όσο και έξω από το κτίριό σας.

Επεκτείνει την διάρκεια ζωής της στέγης

Επεκτείνει την διάρκεια ζωής της στέγης

Ένα φυτεμένο δώμα προστατεύει το υλικό της στέγης από εξωτερικές επιδράσεις όπως οι διακυμάνσεις της ηλιοφάνειας, της βροχής, του ανέμου και της θερμοκρασίας και διπλασιάζει ή τριπλασιάζει τη διάρκεια ζωής της στέγης σας έως και 60 χρόνια ή και περισσότερο. Θα ανακτήσετε την επένδυση στην πράσινη στέγη σας μέσα σε 8 έως 21 χρόνια.

Προσθέτει αξία στο κτίριο

Προσθέτει αξία στο κτίριο

Η φυσική και βιώσιμη εμφάνιση, σε συνδυασμό με τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την παράταση της διάρκειας ζωής της στέγης σας, σημαίνει αύξηση της αξίας της ιδιοκτησίας σας.

Αυξάνει τη βιοποικιλότητα

Αυξάνει τη βιοποικιλότητα

Τα φυτά Sedums, τα βότανα, τα χόρτα ή τα φυτά-ξενιστές που περιλαμβάνονται στο φυτεμένο δώμα προωθούν τον οικότοπο των πουλιών, των πεταλούδων και των εντόμων, ειδικά στο περιβάλλον της πόλης, το οποίο είναι κυρίως σκυρόδεμα και άσφαλτος.

Δημιουργεί πυρίμαχο στρώμα

Δημιουργεί πυρίμαχο στρώμα

Τα φυτά περιέχουν φυσικά πολύ υγρασία. Με μια πράσινη στέγη δημιουργείτε ένα φυσικό πυρίμαχο στρώμα στο σπίτι ή στο κτίριο γραφείων σας.

Αυξάνει την αίσθηση της ευημερίας

Αυξάνει την αίσθηση της ευημερίας

Η διαβίωση και η εργασία σε ένα καταπράσινο περιβάλλον έχει θετική επίδραση στην ευημερία των ανθρώπων. Το πράσινο προσφέρει χαλάρωση και μειώνει το άγχος.

Προσφέρει θεραπευτικό περιβάλλον

Προσφέρει θεραπευτικό περιβάλλον

Το πράσινο περιβάλλον ενθαρρύνει την ταχύτερη ανάκαμψη των ασθενών, με αποτέλεσμα τη βραχύτερη παραμονή στο νοσοκομείο. Η ανοχή ενός ατόμου στον πόνο είναι υψηλότερη σε ένα πράσινο περιβάλλον. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως «περιβάλλον θεραπείας».

Περισσότερη κοινωνική αλληλεπίδραση, λιγότερος βανδαλισμός

Περισσότερη κοινωνική αλληλεπίδραση, λιγότερος βανδαλισμός

Η εργασία ή η διαβίωση σε ένα καταπράσινο περιβάλλον φέρνει τους ανθρώπους μαζί. Ένα πράσινο περιβάλλον δίνει μια υψηλότερη αντίληψη και εμπειρία χρήστη. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή στις γειτονιές. Οι περιοχές με περισσότερο πράσινο υποφέρουν λιγότερο από την επιθετικότητα, τη βία και τον βανδαλισμό.

Άμεσο πράσινο, χαμηλή συντήρηση

Άμεσο πράσινο, χαμηλή συντήρηση

Χρησιμοποιώντας κουβέρτες βλάστησης μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φυτεμένο δώμα με ένα άμεσο πράσινο αποτέλεσμα. Τα στρώματα είναι προσεκτικά προ-καλλιεργημένα και κατά την παράδοση διαθέτουν κάλυψη 90%. Αυτό σημαίνει ότι τα ζιζάνια μόλις έχουν την ευκαιρία να εγκατασταθούν και η συντήρηση που απαιτείται είναι αμελητέα.

Εξοικονομεί χρόνο και χρήμα

Εξοικονομεί χρόνο και χρήμα

Σε αντίθεση με τη φύτευση ενός φυτεμένου δώματος με μεμονωμένα φυτά, η τοποθέτηση μιας πράσινης οροφής με τάπητες βλάστησης είναι γρήγορη και εύκολη στην πραγματοποίηση. Και η επακόλουθη συντήρηση είναι ελάχιστη. Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα!

Προστασία από διάβρωση

Προστασία από διάβρωση

Στις στέγες που εκτίθενται σε μεγάλο μέρος στα καιρικά φαινόμενα βεβαιωθείτε ότι το υπόστρωμα δεν θα διαβρωθεί σε μια καταιγίδα. Τα κατάλληλα υλικά παρέχουν ένα στερεό και ανθεκτικό στη διάβρωση ανώτερο στρώμα στην πράσινη οροφή.

Συνεργάτες: DrainRoof