Μελέτες 3D & 2D

Μελέτες 3D & 2D

Για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή χρήση και αξιοποίηση του χώρου σας, και να δώσετε το προσωπικό σας στυλ, με ισορροπία και σωστή δομή, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή κήπου. Πιστεύουμε ότι ο καλός σχεδιασμός του κήπου και η αποτύπωσή του σε 2D ή 3D σχέδιο είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια, και θα σας βοηθήσει να μεταφράσετε τις ιδέες σας και να τις μετουσιώσετε στον κήπο των ονείρων σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσφέρουμε την υπηρεσία σχεδιασμού κήπου σε προσιτή τιμή, κατά την έναρξη της διαδικασίας του έργου μας. Με το ειδικό πρόγραμμα σχεδιασμού που διαθέτουμε, είμαστε σε θέση να αποτυπώσουμε σε δύο ή τρεις διαστάσεις και σε μεγάλη λεπτομέρεια το πώς φανταζόμαστε εμείς το χώρο σας, και να συμφωνήσουμε από κοινού στην εικόνα, το σχεδιασμό, το ύφος, τα χρώματα του χώρου και τα μεγέθη των φυτών.

Οι Σχεδιαστές Κήπου μας είναι επαγγελματίες που διαθέτουν όχι μόνο επαγγελματική γνώση της κατασκευής τοπίου και των τεχνικών δόμησης, αλλά και γνώση των φυτών και των ιδιαίτερων αναγκών τους.

Σχεδιάζοντας έναν Μεσογειακό Κήπο

Οι αλλαγές των εποχών δημιουργούν για τον καθένα μας ευχάριστες και απρόσμενες εκπλήξεις, όπως μια ζωντανή εικόνα που κινείται στα βήματα βουβού κινηματογράφου… Έτσι και ο σχεδιασμός ενός μεσογειακού κήπου έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, διότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές φυτών, διαφορές στις κλίμακες και τα επίπεδα, καθώς και φοβερές εναλλαγές σε χρώματα και αρώματα. Μας δίνεται η δυνατότητα να διαφοροποιήσουμε το χώρο, ξεφεύγοντας από την «τυποποίηση» πολλών κλασικών κήπων, και να δημιουργήσουμε έναν κήπο με πολύ καλή αύρα, με μια φυσική ισορροπία στο χώρο μας. Ο δημιουργός του κήπου αυτού, όπως και ο καλλιτέχνης, έχει πολλά όπλα στα χέρια του για να επιλέξει, ώστε να τονίσει τη μεσογειακή κουλτούρα. Οι χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο είναι πολύ προοδευτικές, και διαθέτουν διάφορες «σχολές» επάνω στο σχεδιασμό ενός κήπου, έχουν καθιερώσει σπουδαία ονόματα αρχιτεκτόνων τοπίου, διακοσμητών κήπων (Partick Blanc κά), και συνδυάζουν μοντέρνα στοιχεία με σεβασμό στη χλωρίδα της Μεσογείου.

Σε έναν σχεδιασμό μεσογειακού κήπου θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πέτρινα τοιχία, οργανώνοντας τον κήπο σε επίπεδα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ξεχωριστές ομάδες φυτών. Ανάμεσα σε αυτά τα επίπεδα μπορεί να δημιουργηθεί ένας διάδρομος με ανοιχτές καμπύλες και καταλήξεις στα επίπεδα που έχουν δημιουργηθεί.

Ενδεικτικά, ένα επίπεδο θα μπορούσε να απαρτίζεται από λεβάντες, σε γκρί και πράσινο χρώμα, δενδρολίβανα, λεβαντίνες, θυμάρια, ρίγανες, αρμπαρόριζες τα οποία θα έχουν σαν κεντρικό φυτό μια ελιά ή μια ροδιά. Τα αρωματικά φυτά παρέχουν μια ισορροπία στο μικρό οικοσύστημα του χώρου μας, φιλοξενώντας στα φυλλώματά τους έντομα τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση εχθρικών οργανισμών προς τα φυτά μας.

Στο επόμενο παρτέρι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια βιτρίνα χρωμάτων με λαντάνες κίτρινες, μωβ και άσπρες, τεμάρια, φελίτσιες, σίτισους, αμπέλιες, κουφέες, βεστρίτσιες κ.α. Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά έχουν μεγάλης διάρκειας ανθοφορία και ταυτόχρονα αναπτύσσουν ικανοποιητική εδαφοκάλυψη, παραμερίζοντας τις μεγάλες επιφάνειες με γκαζόν. Το χρώμα των ανθών τους επεμβαίνει καθοριστικά στο χώρο από τις αρχές της άνοιξης ως το τέλος του φθινοπώρου.

Σε συνέχεια αυτής της απεικόνισης, και για να γίνουμε πιο παραστατικοί, σε έναν μεσογειακό κήπο θα συναντήσουμε ένα επίπεδο το οποίο θα έχει σαν σημεία αναφοράς μεσογειακά καρποφόρα φυτά: φανταστείτε μια ελιάαριστερά και ένα κουμ κουάτ δεξιά, μια κουμαριά στο κενό αναμεσά τους, μυρτιές και ελαίαγνους δεξιά και αριστερά των κεντρικών φυτών, ροδιές νάνες, τουλμπάκιες και αγάπανθους μπροστά από την κουμαριά. Με έναν τέτοιο σχεδιασμό δημιουργούμε στο χώρο μας μια μίξη καρποφόρων φυτών, φυτών με άρωμα και φυτών με φίνα χρωματική πινελιά.

Ακόμη, μια ομάδα φυτών που είναι κυρίαρχα στους μεσογειακούς κήπους, και αποτελούν συχνά επιλογή μας είτε στην οριοθέτηση του χώρου μας από κάποια διπλανή ιδιοκτησία, ή και μεμονωμένα, καταλαμβάνοντας περίοπτη θέση σε κάποιο επίπεδο είναι τα κυπαρίσσια και οι δάφνες απόλλωνος. Επίσης, φυτά που χρησιμοποιούνται συχνά και για οριοθέτηση, είναι και τα αναρριχόμενα, όπως το χιώτικο γιασεμί, το κίτρινο γιασεμί, η αναρριχώμενη τριανταφυλλιά, το ρυγχόσπερμα, η πασιφλώρα, η πανδωρέα, η βοκαμβίλια και άλλα φυτά της μεσογειακής χλωρίδας, και τα συναντάμε συχνά σε τέτοιους κήπους.

Επίσης, για να ενισχύσουμε τον ισχυρισμό μας για το πόσο πλούσια είναι η γκάμα των φυτών που μπορούν να στολίσουν έναν μεσογειακό κήπο, μπορούμε ακόμα να συναντήσουμε τη λυγαριά, τη μουράγια, τη βερβερίδα, τοσχοίνο, το σπάρτο, την πικροδάφνη, το τεύκριο, τη τζιτζιφιά, την ακακία, τη μουριά, τον πλάτανο, την ιτιά, και πολλά άλλα ακόμη. Ποιος ο λόγος λοιπόν να πέφτουμε στην παγίδα να δημιουργούμε στο χώρο μας έναν κήπο «τυποποιημένο», όταν οι επιλογές που προσφέρονται είναι αναρίθμητες; Το μόνο όριο είναι η φαντασία του δημιουργού, του «καλλιτέχνη» που αναφέραμε πριν.

Αναφορικά με τις κλίμακες και τα επίπεδα του κήπου, ακόμη κι ένα μικρό σκαλοπάτι στη μέση του κήπου, μπορεί να «τραβήξει» το μάτι και να προσφέρει οπτικό ενδιαφέρον. Και με τους συνδυασμούς που αναφέρονται ανωτέρω, ο κήπος αποκτά ικανοποιητικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου, έχει πλούσιες ταξιανθίες, χωρίς προβλήματα, με τις απαραίτητες εναλλαγές που χρειάζονται, απλά εκεί χρειάζεται η ματιά του «ειδικού», ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη αρμονία.

Kalesma Mykonos

Το νέο πολυτελές μεν αλλά άκρως σοφιστικέ και αυθεντικό ξενοδοχείο "Kalesma Mykonos" στον Ορνό έχει τη σφραγίδα της Greenplus. Η εταιρεία μας συμμετείχε στο μεγάλο αυτό πρότζεκτ στο στάδιο της μελέτης συνεργαζόμενη με άλλα αρχιτεκτονικά γραφεία όπως το K- Studio και το Studio Bonarchi. Η δημιουργία ενός άνυδρου μεσογειακού τοπίου στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου, ο οποίος ‘’έδεσε’’ αρμονικά με τον κοσμοπολίτικο αέρα της Μυκόνου.

ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΑΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ

ΜΕΛΕΤΗ ΟΙΚΙΑΣ ΛΑΓΟΝΗΣΙ